CADian 2020 ProfessionalUtilizeaza formatul .DWG si deschide formatul .DGN

Ca si AutoCAD, CADian utilizeaza fisiere .DWG astfel incat orice desen salvat in AutoCAD, de la ver.R12 pana la 2012, poate fi deschis, modificat si salvat fara alterarea continutului. CADian poate deschide fisiere lucrate in versiuni vechi de AutoCAD (spre exemplu AutoCAD R12) chiar mai bine decat AutoCAD. De asemenea utilizatorii de CADian pot deschide si fisiere .DGN ale Microstation.

Aceeasi Command line ca in AutoCAD

Apasand butonul dreapta mouse pe toolbar apoi selectand [command bar] din meniul scurt aparut, va apare Command line la fel ca in AutoCAD. In acest fel utilizatorii CADian au acces la comenzile AutoCAD si la miile de aplicatii dezvoltate in AutoLISP, ADS, ARX sau VBA.

Meniul Ribbon

In CADian 2012 a aparut meniul Ribbon. Acest meniu minimizeaza numarul de click-uri aducand un plus de viteza in lucru. Utilizatorii care sunt obisnuiti cu meniul Toolbar se vor obisnui cu meniul Ribbon in 2-3 zile. Pentru noii utilizatori de CADian va fi mai usor sa lucreze cu meniul Ribbon decat cu meniul Toolbar.

Design Center

Utilizand Design Center veti putea aduce in desenul curent block-uri, tipuri de dimensionare (cotare), layere, din alte desene. De exemplu block-urile din Design Center pot fi inserate in desenul curent prin dragging, proces care mareste eficienta.

CADian Explorer

Acesta are o interfata similara cu Windows Explorer, usor de folosit pentru gasirea sau modificarea layerelor, tiparelor de linii, stilurilor de text, block-urilor, vederilor etc. dintr-un desen.

Personalizare CADian

Folosind AutoLISP, ADS, ARX sau VBA puteti personaliza CADian dupa preferinte.

Fereastra de Proprietati

Aceasta ofera informatii detaliate despre entitatile din desen. Daca modificati informatiile din acest tabel automat se modifica si entitatile din desen.

Modelare si Randare 3D profesionale

In CADian este foarte usor sa realizezi modele 3D cu functiile de stergere a liniilor ascunse, de umbrire si de randare completa. De asemenea utilizatorii CADian pot deschide si vedea fisiere 3DS ale Autodesk.

Editarea de Block-uri

Cand un block este utilizat de mai multe ori intr-un desen si modificat utilizand comanda BEDIT atunci modificarile se vor aplica automat la toate block-urile de acelasi fel din acel desen.

Editarea Referintei

Cand este nevoie de modificarea desenului setat ca referinta fara deschiderea acestuia, se foloseste comanda REFEDIT. Dupa aceasta modificarea se poate aplica si desenului original.

CADian StyleBar

Noua unealta, CADian StyleBar, aduce un management in timp real a layerelor: ON/OFF, FREEZE/THAW, LOCK/UNLOCK, PRINT, COLOR pentru proprietatile fiecarui layer Setarea ca si layer curent Modificarea culorii, a tiparului de linie, a scarii tiparului de linie etc.

Gradient Hatch

Puteti modifica usor gradul de densitate pentru fiecare culoare. In acest fel puteti crea efect de umbrire intre doua culori. De acum puteti realiza prezentari profesionale fara a utiliza programe specializate.

Tabel pentru Stiluri de Printare

Din acest tabel se pot modifica setarile pentru printare: culori, tipare de linii, penite si altele.

Selectare Rapida

Aceasta facilitate ajuta la selectarea dupa tipuri de entitati, culori si altele. Spre exemplu se pot selecta doar cercurile de culoare rosie sau invers, se pot selecta toate entitatile care nu sunt cercuri de culoare rosie.

Polar Tracking si Polar Snap

Acestea seteaza cursorul sa se miste cu precizie in anumite unghiuri pentru a ajuta la desenarea corecta. Cu ajutorul Polar Snap puteti limita miscarea cursorului la anumite unghiuri dorite.

Conectare cu Excel

Utilizand facilitatea OLE puteti importa fisiere din Microsoft Excel in CADian. De asemenea puteti exporta tabele create in CADian catre Microsoft Excel

Batch Plot

Cu aceasta facilitate puteti plota mai multe desene puse intr-o lista. E de ajuns sa alegeti un director cu desene care trebuiesc plotate si sa alegeti setarile pentru plotare.

AutoCAD, .DWG, AutoLISP, ADS, ARX, 3DMax si 3DS sunt marci inregistrate ale Autodesk Inc. CADian Soft nu este afiliat Autodesk Inc.